LUKÁŠ LINHART po páté získal ocenění Moravskoslezského kraje pro nejlepší studenty! Je všestranně nadaný, po celou dobu studia šestiletého gymnázia excelentní student s ohromným všeobecným přehledem. Ve studiu i soutěžích se zaměřuje hlavně na přírodovědné obory. Zúčastňuje se soutěží z fyziky a matematiky a umísťuje se na předních příčkách v kraji, republice i v mezinárodních kolech už od 1. ročníku studia na naší škole. V minulosti se zúčastnil mezinárodního kola Astronomické olympiády, odkud si přivezl bronzovou medaili, stejně tak z Mezinárodní olympiády v astronomii a astrofyzice. Už od svých 15 let spolupracuje s MFF UK, podílí se na organizaci a tvorbě úloh do korespondenčního semináře Výfuk, zároveň se zapojuje do organizace letního tábora pro žáky základních škol se zájmem o matematiku a fyziku. Dále se pravidelně zúčastňuje akcí FYKOSu jako jsou soustředění, týmové soutěže a exkurze.

Kromě talentu na fyziku disponuje také spisovatelským, režisérským a hereckým nadáním. Nebojí se prezentovat před lidmi, čehož využívá mimo jiné k popularizaci fyziky mezi žáky i širokou veřejností. Jeho posledním počinem v této oblasti byla aktivní účast na Noci vědců 27. 9. 2024, na kterou si připravil dvě vynikající přednášky s diskuzí, jednu z matematiky a druhou z fyziky.

Minulý školní rok navíc navštěvoval pro získání hlubších znalostí matematiky a fyziky několik předmětů na Ostravské univerzitě. Lukáš je přijatý na MFF UK, kde studuje Teoretickou fyziku.

Jen malý vhled do nejcennějších úspěchů letošního školního roku:

Soutěže vyhlašované MŠMT – celostátní kolo:

21. ročník Astronomické olympiády, kategorie A – 6. místo Fyzikální olympiáda, kategorie A – 9. místo Fyziklání, kategorie A, týmová soutěž – 8. místo Fyziklání online, kategorie A, týmová soutěž – 4. místo Fyzikální náboj, kategorie Senior, týmová soutěž – 9. místo Matematický Náboj, kategorie Senior, týmová soutěž – 29. místo

Soutěže vyhlašované MŠMT – mezinárodní kolo:

Fyziklání, kategorie A, týmová soutěž – 17. místo Fyziklání online, kategorie A, týmová soutěž – 78. místo Fyzikální náboj, kategorie Senior, týmová soutěž – 37. místo Matematický Náboj, kategorie Senior, týmová soutěž – 146. místo

Blahopřejeme Lukáši! Děkujeme za letitou příkladnou reprezentaci školy a přejeme další významné úspěchy ve studiu a profesním životě.

Za PKF Mgr. Ing. Zuzana Lišková

LUKÁŠ LINHART po páté získal ocenění Moravskoslezského kraje pro nejlepší studenty!
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK