Téměř v srdci Beskyd zahájily letošní první ročníky své působení na začátku školního roku adaptačním pobytem. Ještě než jsme však vyrazili na místo určení, začali jsme setkáním třídy se školní psycholožkou a metodičkou prevence, které si pro nás připravily seznamovací hry, po kterých jsme byli schopni alespoň k některým tvářím spolužáků přiřadit správné jméno.

Poté jsme se přesunuli na zastávku MHD a během hodiny se dopravili do Starých Hamer, odkud jsme vystoupali k místu našeho pobytu, kterým byla chata Ski Park Gruň. Postupně jsme se zde vystřídaly všechny tři třídy prváků.  Úvodní ostych vzal brzy za své při výstupu na chatu od autobusu.

Po obědě a rozdělení pokojů začal hlavní program. Veselé šveholení se přeneslo i do následných aktivit. Jedna skupina absolvovala s profesorem Svobodou rychlokurz horolezení a lanový park, který drtivou většinu z nás natolik oslovil, že v horokroužku naší školy bude letos pravděpodobně dost nabito. Druhá skupina se věnovala poznávacím aktivitám, během kterých se měli dozvědět něco málo o nových spolužácích a zároveň si připravit představení pro skupinu první.

Po večeři jsme se věnovali výtvarné dílně s profesorkou Vaňkovou, následně nás studentka pátého ročníku Anička seznámila s životem na Gymnáziu Petra Bezruče svýma očima a po setmění jsme se sešli u táboráku, kde jsme si zazpíváním několika písniček vysloužili špekáčky k opečení.

Druhý den po snídani nás čekal turistický pochod na Ostravici, během kterého už jsme s novými spolužáky vedli přátelské rozhovory na nejrůznější témata. Povídání to bylo vskutku veselé. Po návratu vlakem do Frýdku-Místku jsme i nadále v družné náladě absolvovali náš první společný oběd ve školní jídelně.

Slovy dvou studentek: „Bylo to super, stmelili jsme se a byla tam spousta zábavy.“ Sečteno a podtrženo, letošní adaptační pobyt se vydařil a rozhodně splnil svůj cíl. Vyšlo nám i počasí,  tak pevně věříme, že i následující roky na naší škole budou stejně slunečné.

za třídní prvních ročníků Lucie Janečková a Pavel Kváš

Ski Park Gruň opět hostil adaptační pobyty prvních ročníků
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK