Letošní školní rok jsme nemohli zahájit lépe než výletem do Londýna. Naše cesta začala už v neděli 1. září, trvala nám 30 hodin, protože jsme se nedostali na první trajekt, a museli jsme tedy šest hodin čekat na další.
Naší první zastávkou v Anglii bylo lázeňské město Brighton. Je to přímořské město, ve kterém jsme navštívili akvárium Sea Life Center se spoustou ryb a jiných mořských živočichů. Nadále jsme si prošli bývalou královskou rezidenci indického stylu Royal Pavilion. Náš první den v Anglii jsme zakončili cestou do Londýna, kde jsme se ve skupinkách ubytovali u našich rodin.
Tento způsob ubytování nám umožnil poznat kulturu a život v Anglii a ověřit naši schopnost komunikace, což byl to skutečně zajímavý zážitek.
Následující dny měly stálý harmonogram, ráno nás rodiny svezly k autobusu, kterým jsme společně jeli do Londýna. Tam jsme se nadále přepravovali metrem. Na každý den pro nás mela naše skvělá průvodkyně připravený bohatý program, takže nejen, že jsme navštívili spoustu zajímavých památek, ale dozvěděli jsme se o nich i spoustu zajímavostí.
Během našeho prvního dne v Londýně, což bylo úterý, jsme si prohlédli místa jako je HMS Belfast, Borough Market, Tower Bridge a nultý poledník v Greenwichi.
Ve středu jsme měli volný den a každý z nás tak navštívil něco jiného. Někteří navštívili muzeum, třeba muzea národní, Harryho Pottera nebo Sherlocka Holmese. Spousta z nás také prošla různé londýnské parky a zahrady.
Ve čtvrtek jsme se podívali na hrad Windsor a do města Eton, ve kterém se nachází prestižní střední škola pro chlapce. Tento den jsme zakončili prohlídkou areálu Oxfordu s audio průvodci.
Teď už nám zbývá jen náš poslední den dobrodružství a tím je pátek. Řekla bych, ze během tohoto dne jsme viděli přesně to, co si většina lidí vybaví, když se řekne Londýn. Viděli jsme střídání stráží u Buckinghamského paláce, prozkoumali zákoutí Westminsterského opatství a samozřejmě jsme si také prohlédli Big Ben.
Musím říct, že tento výlet opravdu předčil má očekávání a myslím, že by všichni účastníci souhlasili s tím, že jsme si to opravdu užili a velkou zásluhu za tím má právě naše skvělá paní průvodkyně.

Tereza Kukielková a Filip Strnadel, 6. C

Zájezd do Londýna je za námi!
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK