V úterý 14. 5. v Havířově na Základní škole Mládežnická proběhl 19. ročník jazykové soutěže Jazyky hrou. Soutěž je velice populární mezi žáky osmých a devátých ročníků ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Tomu také nasvědčuje vysoká účast.

Během soutěžního dopoledne dvoučlenné „hlídky“ plnily 10 rozmanitých úkolů na jednotlivých stanovištích. Veškeré pokyny probíhaly v cizím jazyce – angličtině, němčině nebo ruštině.

Studenti našeho gymnázia i v letos zabodovali a navázali na předchozí úspěchy. Studenti německého jazyka vybojovali druhé místo (jen o bod za vítězi), studenti anglického a ruského jazyka ve své jazykové sekci zvítězili!!!

Anglický jazyk

Alice Procházková a Julie Stolínová, 2. C – 1. místo

Ruský jazyk

Nella Maderová a Michal Strakoš, 2. B – 1. místo

Marek Fizer a Jan Stuchlík, 2. B – 2. místo

Německý jazyk

Marie Tkáčová a Šimon Václavík, 2. A – 2. místo

Za PK cizích jazyků

PaedDr. Alena Vrublová, Mgr. Eva Linhart, Mgr. Kristýna Pípalová

Postřehy soutěžících:

Soutěž mě zaujala svou odlišností od ostatních soutěží. Nešlo pouze o znalost daného cizího jazyka, ale také o rychlost a dobrou komunikaci se spolusoutěžícím. Soutěž jsem si užila.       

Nella Maderová, 2. B

Soutěž se skládala z 10 německých úkolů, které byly časově omezené. Úkoly se skládaly z poslechu, čtení, mluvení, ale i z logických úloh. Soutěž jsme si užili a taky se něco nového naučili.

  Šimon Václavík, 2. A

Soutěž nebyla jen o angličtině, ale i o všeobecném přehledu. Líbilo se nám, že nebyla moc zdlouhavá a že úkoly byly snadno pochopitelné.
A. Procházková, J. Stolínová, 2. C

Celou událost jsem si moc užil. Byla potřeba všeobecná znalost jazyka, takže jsem dokázal zjistit, co mi jde a co mi nejde.        

Michal Strakoš, 2. B

Reprezentanti z řad prvních a druhých ročníků po soutěži Jazyky hrou
Dvě první a dvě druhá místa v soutěži Jazyky hrou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK