Ve čtvrtek 17. 10. 2024 hostil „světoznámý“ sportovní areál Vysočina Aréna v Novém Městě na Moravě, dějiště MS i světových pohárů v biatlonu, běžeckém lyžování nebo horských kol, i MČR v přespolním běhu.

Po velmi úspěšném krajském kole (děvčata 2. místo, chlapci 1. místo) se nakonec na „republiku“ vydalo pouze družstvo starších chlapců ve složení:

3. A – Šimon Václavík, z 3. C – Ondřej Barabáš, z 5. A – Jakub Jányš, z 5. B – Filip Veselý a z 6. B – Vojtěch Novák

Atmosféru soutěže umocnila skutečnost, že stejný areál i tratě „proběhly“ takové sportovní osobnosti jako např: Lisa Vittozziová, Johannes Thingnes Bø, Gabriela Soukalová nebo Markéta Davidová. Areál byl opravdu „obsazený“, protože na mistrovství se pohybovalo téměř 650 běžců, trenérů, učitelů, nebo rodičů… Jedinou „kaňkou“ závodu bylo nepříjemně chladné a větrné počasí.

Naši borci běželi trať v délce 5 km. V konkurenci 15 týmů se umístili na 13. místě. Na lepší umístění to tentokrát nebylo. Vynikajícího individuálního umístění dosáhl nejmladší reprezentant GPB Šimon Václavík, který vybojoval 27. místo a na vítěze závodu ztratil 1 min. 45 s.

Všem děkujeme a doufáme, že sportovní forma a zdraví vydrží i v příštím školním roce, kdy bude možnost opět se probojovat do republikového finále.

Za předmětovou komisi TV Daniel Svoboda a Šimon Montag

Mistrovství České republiky v přespolním běhu 2024
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK