Povodňové záplavy letošního podzimu poznamenaly i tradiční přespolní běh družstev, který Klára Maštalířová se svým teamem pořádá každoročně v areálu atletického stadionu TJ Slezan ve Frýdku. Přes nepřízeň počasí i technického zázemí se podařilo zorganizovat okrskové i okresní kolo.

„Okrsku“ se 27. 9. 2024 zúčastnila družstva mladších děvčat i chlapců našeho gymnázia. Oběma družstvům se dařilo a svou první reprezentaci „nové“ školy zvládli všichni na výbornou. Chlapci obsadili nevděčné 4.místo a děvčata zvítězila a postoupila do okresního kola.

Tým chlapci: 1. B – Matyáš Vaclavík, Vojtěch Vojkovský, 2. B – Matouš Slíva, Jakub Klanica a z 2. C – Milan Humler

Tým děvčata: 1. B Kristýna Uhrová, 2. B – Ema Surmová a z 2. C – Sára Klanerová, Barbora Lisníková

Z individuálních výkonů bych vyzdvihl Kristýnu Uhrovou, která ve své kategorii zvítězila a Emu Surmovou, která se umístila na druhém místě.

Ve středu 2. 10. 2024 jsme v okresním kole měli družstvo mladších děvčat a přibyla družstvo starších chlapců a družstvo starších děvčat. Umístění bylo ještě „hezčí“ než na „okrsku“.

Tým mladších děvčat obsadil ve složení: 1. B – Marie Schenková, Kristýna Uhrová, 2.A – Johana Munsterová a z 2. C – Sára Klanerová, Barbora Lisníková krásné 2. místo. Bohužel ale první nepostupové.

Tým starších děvčat běžel ve složení: 3. A – Marie Tkáčová, 4. C – Viktorie Bartoňová, Hanka Petrušková, 5. A Anna Václavíková a z 6. A Klára Bílská a vybojoval 1. místo a postup do kraje.

Tým starších chlapců zvítězil ve složení: 3. A Šimon Václavík, 3. C – Albert Jányš, 5. A – Jakub Jányš, 5. B – Filip Veselý, 6. B – Vojtěch Novák a z 6. C – Matěj Kornel a opět postoupil do krajského kola v Opavě.

V individuálním hodnocení získali zlaté medaile děvčata Kristýna Uhrová a Anna Václavíková. Chlapci si odvezli stříbro – Matěj Kornel a bronz – Jakub Jányš.

Po velmi úspěšném „tažení“ našich družstev atletů okresním kolem máme 2 postupující „želízka v ohni“ pro krajské kolo v Opavě. Našim reprezentantům přejeme v dalším kole hodně sil a sportovní formu, protože toto kolo je již nominačním na republikové finále.

Za předmětovou komisi TV Šimon Montag a Daniel Svoboda

Podzimní přespolní běh
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK