V pátek 7. 6. se v budově ČNB v Praze konalo pod patronací Institutu ekonomického vzdělávání (INEV) finálové kolo Ekonomické olympiády. Soutěže se zúčastnilo téměř 30 000 studentů ze středních škol napříč naší republikou. Neúprosným sítem jednotlivých kol se do finálového klání probojovalo 50 nejlepších. I když je studium ekonomie na naší škole pouze jedna ze součástí výuky předmětu Základů společenských věd, dosáhl student třídy 5. B našeho gymnázia Petr Vičar začlenění mezi celorepublikovou finálou elitu.

Odbornou porotou byly vědomosti finalistů této soutěže přirovnány ke znalostem bakalářského studia. Po náročném písemném testu bylo vybráno 10 „top finalistů“, kteří v klání pokračovali ústním dialogem s porotou. Do top finále, ve kterém byla úroveň znalostí soutěžících porotou kladena na rovinu magisterského studia, se již Petr neprobojoval.

I tak nebývá než smeknout před jeho odbornými ekonomicko-matematickými znalostmi, které načerpal pod vedením svých učitelů především samostudiem.

Gratulujeme k finálové účasti!

Mgr. Václav Jeništa

Petr během finálového kola
Průběžné nabírání sil na během finálového kola
Finále ekonomické olympiády
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK