V pátek 24. května k nám do hodiny němčiny zavítal Němec jménem Lars Brenner. Je to sedmnáctiletý a velice pohledný chlapec z našeho partnerského gymnázia Edith Steinové v Brettenu, který přijel navštívit svého výměnného studenta Bárta Buchtu ze 3. A.

Po zvonění jsme Larse již netrpělivě očkávali, ale Lars nikde. Paní profesorka prohledala kabinet i celou chodbu, až ho našla při procházce na jedné ze vzdálenějších chodeb. Při jeho příchodu jsme si všimli jeho lehké nervozity (nebylo se čemu divit), ale s naším pozitivním přístupem se brzy otrkal. Nejdříve se nám Lars představil, a poté přišla řada na nás.

Od paní profesorky Linhart jsme dostali za úkol nachystat si pro něj několik otázek. Padly klasické otázky typu “jak se máš“ a “jaká je tvá oblíbená barva“, až po záludnější otázky jako “jaký je tvůj typ holky“ a “plánuješ v budoucnu děti“. S některými otázkami si zvládl hravě poradit, ale některé mu daly pořádně zabrat. 😊

Když jsme si popovídali, šli jsme si zahrát naši oblíbenou hru Mouchy. Trochu jsme ji upravili, a aby to Lars neměl tak jednoduché, museli jsme spojovat česká slova s německými, abychom ho naučili trochu česky. Musíme uznat, že si vůbec nevedl špatně, například u slova řízek. 

Po dohrané hře nastala chvíle, kdy jsme mu pustili oblíbené české písničky (chudák z toho vypadal trošku zmateně, kdo by taky ne, že jo) a na samotný závěr hodiny jsme si udělali pěknou společnou fotku na památku. Návštěva nás velmi potěšila a všichni doufáme, že se zase brzy setkáme.

Klára Siegelsteinová a Linda Zikešová, 2. B

Setkání s Larsem Brennerem
Setkání s rodilým mluvčím z německého Brettenu
Logolink OP JAK Logo DofE Logo MSK